divendres, 23 de maig del 2008

Seleccionat per la Federació Mundial de Periodistes Científics

Aquest any la Federació Mundial de Periodistes Científics ha seleccionat 15 periodistes de tot el món per viatjar a l'àrtic canadenc a bord de l'Amundsen, un vaixell trencaglaç dedicat íntegrament a la recerca científica, i jo he tingut la sort de ser l'únic periodista científic seleccionat de tota Espanya.

L'objectiu del projecte és fomentar la comunicació científica de primera mà, permetent que els periodistes observin de ben a prop i en directe l'activitat científica i tinguin la possibilitat de compartir els seus dubtes i inquietuds amb científics de tot el món.

L'Amundsen és un vaixell trencaglaç equipat amb l'última tecnologia relacionada amb la recerca oceanogràfica. A bord seu, equips multidisciplinars de científics de tot el món estudien l'ecosistema de l'Oceà Àrtic, un dels més sensibles de tot el planeta. L'objectiu principal d'aquests estudis, emmarcats en el projecte Circumpolar Flaw Lead System Study de l'Any Polar Internacional, és aportar informació a tots els nivells sobre el procés d'escalfament global que viu el nostre planeta.

Seré a bord de l'Amundsen del 26 de juny al 17 de juliol de 2008 i utilitzaré aquest bloc per compartir tot el que vegi a la terra de les ombres llargues o, com deia l'explorador escocès William S. Bruce, allà on el dia dorm amb ulls oberts.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest ser� un viatge molt diferent als que havies fet fins ara. Gaudex-ne molt. Has treballat dur per aconseguir-ho. I tingues sempre ben present la ideia d'Itaca.

 
Free counter and web stats